Kirjat

Kiba Lumbergin kirjallinen tuotanto:

 

IrttiottoXXX (2018)

Tämä on outoa ja samalla hyvinkin selkeää. On mentävä asioita kohti, tarinoita kohti.

Irtiotto kertoo Ninasta, joka irtisanonut avioliittonsa ja saanut töistä potkut. Nina haluaa pois maasta, jota ei enää koe omakseen, ja lähtee pieneen italialaiseen vuoristokylään kirjoittamaan oman elämänsä tarinaa uusiksi.

Kirjatilaus ja e-kirja saatavilla Mediapinnan sivuilta.

 

Hullun taiteilijan päiväkirja -sarjakuvapäiväkirja (2010)

Hurjia näkyjä, kaukokaipuuta, kipua, rakkautta, raadollisia kuvia… Kaikkea tuota on Hullun taiteilijan päiväkirja. Sen kuvat syntyivät, kun sipoolainen kuvataiteilija ja kirjailija Kiba Lumberg sai tehtäväkseen piirtää elämästään joka päivä vuoden ajan. Tuloksena on villi ja ravisteleva teos, kuvin kerrottu tarina taiteilijan arjesta, rakkaudesta ja työstä.

Kirja saatavilla Adlibriksen verkkokaupasta.

 

Gipsy Comix -sarjakuva (2010)

Gipsy Comix

Gipsy Comix -sarjakuvat käsittelevät romanien ja Suomen valtaväestön eroja rankalla huumorilla ja railakkaasti liioitellen. Tummat ovat niin tulisia että räjähtelevät, kauppamiehiä henkeen ja vereen, valkolaiset viileitä jääkaappeja. Naiset ovat kotiorjia – mitä nyt siinä sivussa vähän pistävät hanttiin ja elättävät perheen.

Gipsy Comix ilmestyi ensimmäisen kerran 1991 Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisena sarjakuvana. Osa          stripeistä on syntynyt myöhemmin, eikä niitä ole koskaan ennen julkaistu. 

 

Musta perhonen (2004)

Memesa trilogian 1. osa.

Musta perhonen on rankka ja tunteita herättävä tarina nuoren tytön kasvusta mustalaisyhteisössä. Tarinassa törmäävät keskenään perheet, suvut ja sukupuolet sekä valtaväestö ja mustalaiset. Suomalaisessa kaunokirjallisuudessa ei ole mustalaisyhteisöä kuvattu vastaavalla tavalla naisen näkökulmasta koskaan aiemmin.

Kirja saatavilla taiteilijan omasta verkkokaupasta.

 

Repalaiset siivet (2006)

Memesa trilogian 2. osa.

Nuori mustalaistyttö pakenee heimonsa ahdistavia sääntöjä ja törmää valkolaisten ennakkoluuloihin. Lastenkodissa ja 70-luvun lopun lappeenrantalaisissa huumeporukoissa Memesa näkee elämän nurjaa puolta. Hän etsii omaa paikkaansa ja seksuaalista identiteettiään valtaväestön keskellä. Kiba Lumbergin odotettu toinen romaani on itsenäinen jatko-osa esikoisteokselle Musta perhonen.

Kirja saatavilla taiteilijan omasta verkkokaupasta.

 

Samettiyö (2008)

Memesa trilogian 3. osa.

Romanijuurensa jättävän Memesan tarina huipentuu kirjatrilogian itsenäisessä päätösosassa Samettiyö. Nuoresta itseään etsivästä naisesta sukeutuu tunnustettu taiteilija, joka asettuu rohkeasti heimoaan ja yhteiskunnan ennakkoluuloja vastaan. Tukijana on kummitäti, eksoottinen ja voimakastahtoinen tanssijatar Zaida.

Kirja saatavilla taiteilijan omasta verkkokaupasta.

 

Käy tutustumassa Kiban taiteelliseen työskentelyyn myös Suomen Taitelijaseuran

Kuvataiteilijamatrikkelista:

Lumberg, Kiba