Residenssimme

Residenssimme

Perheresidenssimme on avoin naispuolisille taiteilijoille ja kirjailijoille sekä naisille, jotka haluavat aikaa itselleen, ajatuksilleen – irtiottoa arjesta. Residenssimme on tarkoitettu luovaan työskentelyyn, mutta myös lepotaukoon ja virkistykseen. Naisille suunnattu residenssimme on ensimmäinen Suomessa. Uskomme, että me naiset yhdessä voimme muuttaa maailmaa.

Reisidenssimme sijaitsee Sipoon idyllisen kirkonkylän läheisyydessä, Nikkilässä. Sipoo on kaksikielinen, kulttuurihistoriallisesti rikas kunta. Sipoo sijaitsee noin puolentunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Paikkakunnalla on monipuoliset harrastusmahdollisuudet – tai sitten voi vain keskittyä nauttimaan seudun puhtaasta luonnosta ja rauhasta. Sipoon kunnan internet-sivuilta pääsee tutustumaan kunnan tarjoamiin palveluihin.

Vieraamme ovat tervetulleita nauttimaan kotimme turvallisesta ja lämpimästä ilmapiiristä. Toimimme myös itse taiteen ja kirjallisuuden parissa ja odotamme mielenkiintoista vuorovaikutusta residenssivieraidemme kanssa.

Päätalossa voi majoittua yhdenhengen huoneissa ja Mirjamin majassa käytettävissä majan yläkerran yksiö. Vieraamme käytettävissä on kotimme yhteiset tilat mm. viihtyisä olohuonekeittiö, tunnelmallinen kirjasto joka kutsuu tutustumaan laajaa kirjavalikoimaa sekä takkahuone, joka sijaitsee omassa residenssisiivessä jossa myös residenssihuoneet. Majoitukseen sisältyy täysihoito ja työskentelymahdollisuudet.

Mirjamin kirjailijamaja on toistaiseksi vuokrattu pidemmäksi ajaksi eikä ole käytettävissä toistaiseksi.

Vieraamme ovat tervetulleita vuorokaudesta kuukauteen. Hinta määräytyy oleskelun ajankohdasta ja viipymästä. Yhteydenottosivun kautta tai sähköpostilla, soittamalla meille. Vierailtamme edellytämme voimassaolevaa matkavakuutusta.

Solgårdenin residenssin tavoitteet ja toiminta-ajatus

Solgården on ensimmäinen Suomessa oleva naisille tarkoitettu voittoa tavoittelematon syväluotaava residenssi, jossa ovat mukana inhimilliset ja eettisen arvot. Toiminnan tavoitteena ja syvimpänä voimanlähteenä on tehdä työtä naisten ihmisarvon ja ihmisoikeuksien tunnistamisen puolesta kautta maailman.

Residenssin synnyttäjille sananvapaus on erittäin tärkeää. He haluavat luoda ympäristön, jossa jokainen nainen tulee kuulluksi ja nähdyksi. Solgårdenin navetta on paikka, missä voi puhua ääneen ja naiset voivat tulla sinne sellaisena kuin ovat, ilman ympäristön asettamia paineita tai uhkia. Residenssissä asukkaat voivat vapaasti ilmaista syvintä olemustaan ja ajatuksiaan taiteen, vuorovaikutuksen, yhteisen tekemisen ja debattien kautta. Solgården on ihmisarvon ja toiveiden aurinkotalo, jossa naiset muuttavat maailmaa.

Solgårdenin sielu muodostuu kahden taiteilijanaisen Kiban ja Kaarinan omasta kodista, jonka he jakavat residenssiin tulevien ihmisten kanssa. Talon yksi siipi on varattu residenssiasujille ja pihapiirissä on 1800-luvulla rakennettu Mirjamin kirjailijamaja, jonka alakerrassa on taiteilijoiden ateljeetila. Lisäksi tulevaisuudessa päätalon vintille valmistuu lisää majoitushuoneita ja iso ateljeetila.

Luonto näyttelee tärkeää osaa residenssin toiminnassa. Paikka sijaitsee keskellä kaunista maalaismaisemaa Sipoon sydämessä. Kaikki luonnon neljä elementtiä maa, tuli, vesi ja puhdas ilma ovat konkreettisesti läsnä ja tarjoavat asukkaille mielenrauhaa sekä mahdollisuuden löytää yhteyden omaan luovuuteen ja vuorovaikutukseen luonnon kanssa. Asukkaat voivat vuodenajasta riippuen samoilla metsissä, sienestää, poimia marjoja, hiihtää, ratsastaa tai pyöräillä kylän raitilla.

Solgårdenin sijainti on ihanteellinen. Vaikka talo sijaitsee keskellä turvallista maalaisidylliä, Sipoossa sijaitseva kirkonkylän kaikki palvelut ovat vain muutaman kilometrin päässä. Samoin liikenneyhteydet Helsinkiin toimivat hyvin. Lähin bussipysäkki (bussinlinjat 788/788K) sijaitsee Solgårdenin residenssin lähellä, alle sadan metrin päässä pysäkiltä.

Residenssin toimintaa liittyy vahvasti yhteisöllisyys ja synergia lähialueen kanssa. Asukkaille tarjottavat palvelut ja niitä toteuttavat ihmiset tulevat lähialueilta, jolloin residenssitoiminnalla on myös työllistävä vaikutus. Tarkoituksena on myös uusia työtapoja miten voidaan toimia ja tehdä yhteistyötä eri osaajien välillä – unohtamatta liikealan osaavia naisia.